Centraal Wonen

In De Meenthe willen we meer dan alleen maar anonieme buren voor elkaar zijn. Onderlinge betrokkenheid en gezamenlijke zorg voor onze woonomgeving, vinden we belangrijk.

De gezamenlijke activiteiten variëren van het vieren van Sinterklaas of Nieuwjaar, tot een bewegingsactiviteit of sportcompetitie; soms gezamenlijk eten binnen of een spontane barbecue buiten. Voor alle sociale activiteiten geldt: wie zin heeft, doet mee.

We hebben een grote gemeenschappelijke ruimte met een moderne groepskeuken, een grote multifunctionele ontmoetingsruimte, een was- en droogmachineruimte, een klus- annex hobbyruimte, en een bergruimte met fietsenstalling.

Buiten bevinden zich een ruim en groen binnenterrein, de gezamenlijke tuin met fruitbomen en moestuin, een speelveld met speeltoestellen, een zandbak en een kinderboerderij.

Er is voldoende ruimte gereserveerd voor het parkeren van auto’s. Het binnenterrein is autovrij.

Ook aan privacy is nadrukkelijk gedacht: de twintig patiowoningen zijn uitgerust als zelfstandige woningen en hebben een patio als privé-buitenruimte.

Het complex wordt gezamenlijk beheerd. Ongeveer één keer per zes weken wordt samen onderhoud gepleegd aan gemeenschappelijke zaken. Tevens wordt er gemiddeld één keer per maand vergaderd over alles wat te maken heeft met het wonen op De Meenthe en het beheer van het complex.

Momenteel wonen op De Meenthe 35 volwassenen en 7 kinderen en jongeren. Daarnaast zijn er zeer vaak gastouder- en kleinkinderen aanwezig. De leeftijd loopt van 0 jaar tot 70-plus.

Advertenties
%d bloggers liken dit: